Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viva Vivaldi – Gasten Deventer Vocaal Ensemble Korting

29 november 2019 om 20:00 - 22:00

- $14

SOPRAAN JOHANNETTE ZOMER met ‘VIVA VIVALDI’

in samenwerking met het Deventer Vocaal Ensemble en het Tulipa Consort

Sopraan Johannette Zomer presenteert dit najaar in samenwerking met het Tulipa Consort en het Deventer Vocaal Ensemble o.l.v. Elske te Lindert het concert ‘Viva Vivaldi’. Naast het bekende koorwerk Gloria RV 589 staan enkele van zijn meest sprankelende en tevens ontroerende religieuze werken op het programma. De concerten vinden plaats in de Bergkerk van Deventer (vrijdag 29 november, aanvang 20 uur) en bij het Orgelpark in Amsterdam (zondag 1 december, aanvang 14.15 uur)

Antonio Vivaldi geldt als een van de invloedrijkste componisten, wiens faam en invloed al tijdens zijn leven tot ver in Europa reikten. Zijn bijnaam ‘il Prete Rosso’ (de rode priester) dankt hij aan de priesterwijding in 1703 in Venetië. Het priesterambt heeft hij niet lang vervuld, deels vanwege lichamelijke klachten. Hij werd aangesteld als muziekleraar en componist in het meisjesweeshuis in Venetië. Hij componeerde daar muziek voor de wekelijkse mis en diverse feestelijke gelegenheden. De uitvoeringen trokken steeds meer publiek; Vivaldi’s muziek was vernieuwend. Zijn composities waren helder, met harmonische contrasten, en hij slaagde er vaak in vernieuwende melodieën en thema’s te bedenken. Het vrolijke karakter van zijn muziek weerspiegelt Vivaldi’s eigen plezier in het componeren, en is een belangrijke reden voor de enorme populariteit van zijn werken.

In ‘Viva Vivaldi’ presenteert Johannette Zomer een programma met Vivaldi’s religieuze werken waarbij zowel het lichtvoetige karakter als ook de schoonheid en diepe emoties worden weerspiegeld. Behalve het Tulipa Consort werken ook mezzosopraan Marian Dragt en het Deventer Vocaal Ensemble o.l.v. Elske te Lindert mee. Naast het dirigeren van het DVE zal Elske ook twee orgelstukken voor haar rekening nemen (Bach bewerkingen van Vivaldi Concerti) en als solist in het Gloria meezingen.

Uitvoerenden

Johannette Zomer (sopraan), Elske te Lindert (sopraan, orgel) & Marian Dragt (mezzosopraan)

Tulipa Consort: viool Hanneke Wierenga, Marc Cooper | altviool Yoshiko Morita | cello Cassandra Luckhardt | contrabas Maggie Urquhart | theorbe en mandoline Michiel Niessen | blokfluit Annelies Schraa, Nienke van der Meulen (ook hobo) | klavecimbel en orgel Siebe Henstra & Deventer Vocaal Ensemble o.l.v.  Elske te Lindert.

 

Programma
Antonio Vivaldi (1678-1741) – Sinfonia in D groot RV 125, aria ’Ascende laeta’ RV 635, aria’s uit ’Juditha Triumphans’ RV 644, Concerto in F groot RV 442, delen uit ’O qui coeli terraeque serenitas’ RV 631, Sinfonia ’Al Santo Sepolcro’ RV 169, ‘Gloria’ RV 589.

J.S. Bach (1685-1750) – 1e deel Sonate in G  (BWV 592), 1e deel Sonate in a (BWV 593)

 

Prijzen:

Voorverkoop: € 17,50

Jongeren t/m 18 en studenten: € 10,-

Aan de deur op de avond zelf: € 20,-

Korting voor gasten DVE: € 14,-

Gegevens

Datum:
29 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
$14

Locatie

Bergkerk Deventer
Bergkerkplein 1
Deventer, Nederland
+ Google Maps