Laden Evenementen

« Alle evenementen

Singalong met Johannette! Online Masterclasses/Lectures

26 december 2021 om 00:00 - 31 juli 2022 om 23:59

Bij de vele concerten en operavoorstellingen die Johannette Zomer tijdens haar carrière sinds 1998 met steeds prachtige muziek zingt en heeft gezongen, zijn er enkele aria’s en liederen die haar extra raken, telkens weer. Deze voor haarzelf speciale werken brengt Johannette Zomer nu in een nieuwe vorm, via een nieuw medium: Singalong Lectures. In de vorm van een professioneel opgenomen masterclass plus lecture, met steeds een andere favoriet als leidraad, duikt de sopraan in de techniek van de uitvoering, de zeggingskracht van de tekst en de dramatiek van de muziek en plaatst de aria in muziekhistorische context.

Reactie van een tevreden Lecture-volger: “Even laten weten dat ik heb genoten van het eerste lecture van Johannette! Prachtig om de zangles te zien, heerlijk om Johannette zelf te horen met begeleiding en fijn (maar best moeilijk als je de aria nooit gestudeerd hebt!) om zelf het Erbarme Dich te kunnen meezingen. Ik verheug me op alle volgende edities! Knap in elkaar gezet ook, mijn complimenten!”

Bestel hier jouw Lecture!

Opzet
Elke Singalong lecture bestaat uit vier vaste onderdelen: een uitvoering van het werk door Johannette zelf, met een les (masterclass) aan een jonge zanger, een compacte lezing door musicoloog Ben Coelman en een karaoke versie van het stuk. De luisteraar krijgt via de lezing achtergrondinformatie over het werk, hoort over de speciale band van Johannette met het stuk en neemt met haar, samen met de “leerling” de aria of het lied op technische wetenswaardigheden door. Ook zijn er tips op het gebied van de uitvoeringpraktijk en expressie. Wie zelf van zingen houdt, kan vervolgens het geleerde zelf toepassen in een meezingversie van het muziekstuk.

Elke aflevering staat één werk centraal. De afleveringen zijn na betaling beschikbaar via een Toutube-kanaal. Men betaalt 10 euro per lecture of 50 euro voor de hele set van 7 afleveringen. 

Met werken van Bach, Purcell, Handel, Pergolesi, Schubert en Rossini
Kosten: Set van 6 lectures inclusief de Kerstspecial: 50 euro
Losse lecture: 10 euro

Lectures:
Erbarme dich uit de Matthäus Passion – J.S. Bach
Dido’s Lament uit ‘Dido and Aeneas’ – H. Purcell
Ombra mai fu uit ‘Serse’ – G.F. Händel
Fac ut portem uit het ‘Stabat Mater’ – G.B. Pergolesi
Gretchen am Spinnrade – F. Schubert
Agnus Dei uit de ‘Petite Messe Solenelle’ – G. Rossini
Bij aanschaf van alle lectures: gratis KERSTSPECIAL met werken van Bach, Rutter en andere kersttraditionals

  Klik op de afbeelding voor de flyer.

Johannette: “Wat een prachtige locatie is Dat Bolwerck toch, een prachtig decor voor mijn Singalong Lectures.”

Gegevens

Begin:
26 december 2021 om 00:00
Einde:
31 juli om 23:59
Site:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/lectures

Locatie

online
Online, Nederland