Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Toverfluit RAP

13 september 2019 om 00:00 - 19 januari 2020 om 23:00

Toverfluit RAP

Koorleider: Elske te Lindert / Regie: Marleen Prins

Rising star rapper en hiphopper Pjotr, Charlotte Margiono, Johannette Zomer en Frans Fiselier zullen hun passie en ervaring inzetten om samen met jonge professionals en gevorderde amateurs een compleet eigen versie van Mozarts Zauberflöte te maken.

De Zomer Academie Zutphen gaat vanaf september 2019 een operaproject produceren met de wereldberoemde ‘Zauberflöte’ van Mozart als uitgangspunt. Met een première in de Buitensociëteit (Hanzehof) en twee buitenvoorstellingen bij de Zutphense Berkelpoort tijdens het Open Monumentenweekend vervolgen we onze reis naar andere plekken in Nederland: Hoorn, Groningen, Utrecht, Ulft en Amsterdam.

Binnen dit project zullen we alle kanten op gaan. Zo zijn er jonge rappers, een meisjeskoor, beginnende solisten, niet meer zo piepjonge maar zeer goede amateurzangers, oude rotten in het vak/gevestigde zangers en niet te vergeten een ambitieus amateurprojectkoor. Door binnen het project samen te werken met deelnemers uit verschillende hoeken, kunnen we niet anders dan gezamenlijk opnieuw naar de Toverfluit kijken en daarmee het avontuur aan te gaan. Met een projectkoor gaan we op zoek naar een tegenkleur voor de zware en serieuze koorwerken. Het koor wordt naast de normale koren uit de Toverfluit nog wat vaker op ludieke wijze aan het werk gezet in bijvoorbeeld eigentijdse arrangementen van muziek van Papa (Leopold) Mozart. Zowel de koormannen als de koorvrouwen helpen vocaal gestalte te geven aan de rollen van Monostatos en de drie dames.

Met jonge rappers uit Zutphen voegen we nieuwe werken toe en maken een vertaalslag naar het heden, want de taal van Mozart is niet echt meer van deze tijd… De onderwerpen zijn dat echter wel – zo maken beide partijen kennis met elkaars muzieksoort.

Door de kruisbestuiving van deelnemers en muziek maken we het mogelijk om hernieuwd naar de bekende en veel gespeelde opera te kijken en luisteren. Samen duiken we in het werk, onderzoeken bekende muziekdelen, creëren nieuwe en maken zo een laagdrempelige voorstelling. Naast Mozarts originele Zauberflötemuziek voegen we ook andere werken van Mozart toe, verder klinkt er nieuwe, nog te componeren (rap)muziek Maar wel met als resultaat een voorstelling waarin het oorspronkelijke werk en de muziek nog steeds tot hun recht komen.

Voorstellingen: zie bij Concert bezoeken.

Gegevens

Begin:
13 september om 00:00
Einde:
19 januari 2020 om 23:00

Organisator

Zomeracademie