Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Toverfluit RAP

13 september 2019 om 00:00 - 19 januari 2020 om 23:00

De Toverfluit RAP

Een opera met een moderne insteek met een knipoog naar een grachtenconcert.

Medio september van 2019 organiseren we een operaproject met de wereldberoemde ‘Die Zauberflöte’ van Mozart als uitgangspunt. Met deze beroemde, veel gespeelde opera gaan we alle kanten op. Er zijn jonge rappers, een meisjeskoor, beginnende solisten, niet meer zo piepjonge maar zeer goede amateurzangers, oude rotten in het vak/gevestigde zangers en niet te vergeten een ambitieus amateurprojectkoor.

We starten met een première in de Buitensociëteit (Hanzehof) en twee buitenvoorstellingen waarvan één een speciale familievoorstelling met meer uitleg. Vervolgens gaat het operaproject op reis naar andere plekken in Nederland: o.a. Utrecht, Groningen, Amsterdam en Hoorn

Vanaf het begin is het voor de projecten van Zomer Academie Zutphen een speerpunt om gebruik te maken van de unieke kwaliteiten van Hanzestad Zutphen met zijn historisch erfgoed en zijn passie voor cultuur en muziek. De talrijke schitterende cultuurhistorische panden bieden het publiek een directe en persoonlijke manier om deelgenoot te worden van de meest intieme muziekbeleving. De natuurlijke waterrijke omgeving vormt een prachtig decor, en daar gaan we tijdens de buitenvoorstelling van de Toverfluit RAP extra gebruik van maken als decor. Wij willen de belevenis van het Prinsengrachtconcert graag naar Zutphen brengen, maar met een knipoog… Met de fluisterboten bieden we speciale (arrangement) ‘zit’plekken, al moet er wel een beetje vaarwater over zijn omdat we de knaapjes op een bootje willen laten binnenvaren.

De Toverfluit RAP combineert klassieke muziek met rapmuziek. Hiermee wordt de opera teruggebracht naar de door Mozart beoogde bevolkingsgroep: gewone mensen en niet de opgetutte dames en heren die het publiek vormen van een gemiddelde operazaal. De Toverfluit RAP is voor iedereen: ‘hardcore’ klassieke muziekliefhebber, beginnende luisteraar en voor jong en oud. Allen ervaren dat muziek en zang universeel is en verbindt.

Informatie via Tineke Haveman: info@zomeracademiezutphen.nl

Gegevens

Begin:
13 september om 00:00
Einde:
19 januari 2020 om 23:00
Evenement Categorie:

Organisator

Zomeracademie