Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Toverfluit RAP

30 maart 2019 - 19 januari 2020

- $130

Toverfluit RAP

Koorleider: Elske te Lindert / Regie: Marleen Prins

Rising star rapper en hiphopper Pjotr, Charlotte Margiono (coach),  Johannette Zomer en Frans Fiselier zullen hun passie en ervaring inzetten om samen met jonge professionals en gevorderde amateurs een compleet eigen versie van Mozarts Zauberflöte te maken.

De Zomer Academie Zutphen gaat vanaf september 2019 een operaproject produceren met de wereldberoemde ‘Zauberflöte’ van Mozart als uitgangspunt. Met een première in de Buitensociëteit (Hanzehof) en twee buitenvoorstellingen bij de Zutphense Berkelpoort tijdens het Open Monumentenweekend vervolgen we onze reis naar andere plekken in Nederland: Ulft, Groningen, Utrecht, en Amsterdam.

Dit project heeft de Zutphen Event Academy Award gewonnen!

Binnen dit project zullen we alle kanten op gaan. Zo zijn er jonge rappers, een meisjeskoor, beginnende solisten, niet meer zo piepjonge maar zeer goede amateurzangers, oude rotten in het vak/gevestigde zangers en niet te vergeten een ambitieus amateurprojectkoor. Door binnen het project samen te werken met deelnemers uit verschillende hoeken, kunnen we niet anders dan gezamenlijk opnieuw naar de Toverfluit kijken en daarmee het avontuur aan te gaan. Met een projectkoor gaan we op zoek naar een tegenkleur voor de zware en serieuze koorwerken. Het koor wordt naast de normale koren uit de Toverfluit nog wat vaker op ludieke wijze aan het werk gezet in bijvoorbeeld eigentijdse arrangementen van muziek van Papa (Leopold) Mozart. Zowel de koormannen als de koorvrouwen helpen vocaal gestalte te geven aan de rollen van Monostatos en de drie dames.

Met jonge rappers uit Zutphen voegen we nieuwe werken toe en maken een vertaalslag naar het heden, want de taal van Mozart is niet echt meer van deze tijd… De onderwerpen zijn dat echter wel – zo maken beide partijen kennis met elkaars muzieksoort.

Door de kruisbestuiving van deelnemers en muziek maken we het mogelijk om hernieuwd naar de bekende en veel gespeelde opera te kijken en luisteren. Samen duiken we in het werk, onderzoeken bekende muziekdelen, creëren nieuwe en maken zo een laagdrempelige voorstelling. Naast Mozarts originele Zauberflötemuziek voegen we ook andere werken van Mozart toe, verder klinkt er nieuwe, nog te componeren (rap)muziek Maar wel met als resultaat een voorstelling waarin het oorspronkelijke werk en de muziek nog steeds tot hun recht komen.

Muzikale repetitie- en regie-weekenden
(Proeflokalen Zutphen, steeds van 10.30-17.00 uur):
za 11, zo 12 mei
za 22, zo 23 juni
za 31 aug, zo 1 sept

Repetities met orkest, en generale:

wo 11, do 12 sept vanaf 18.00 uur
vr 13 september

Voorstellingen 2019
za 14 sept première in de Hanzehof, Zutphen, 20.00 uur
zo 15 sept 2 buitenvoorstellingen (16.00 uur, 20.00 uur) bij de Berkelpoort, Zutphen
za 21 sept Ulft
za 28 sept Oosterpoort, Groningen

2020
za 11 januari  muzikaal en scenisch opfrissen (overdag)
vr 17 januari Utrecht
zo 19 januari The MAX in de Melkweg, Amsterdam, met hip-hop afterparty

Kosten: € 130,-
(inclusief muziek, koffie, thee en lichte maaltijden)

 

Voor meer info: info@zomeracademiezutphen.nl

Gegevens

Begin:
30 maart 2019
Einde:
19 januari 2020
Kosten:
$130