Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tranen van Maria concerten 2020

29 februari 2020 - 8 maart 2020

2020

29 februari (try-out) Den Bosch, Toonzaal Willem II, 20.00 uur
1 maart 2020, Breda, Onze Lieve Vrouwekerk, 16.00 uur
4 maart 2020 Kampen, Stadsgehoorzaal, 20.00 uur
6 maart 2020 Leiden, Hooglandsekerk, 20.00 uur
7 maart 2020 Amsterdam, Dominicuskerk, 20.00 uur
8 maart  2020 Groningen, Oosterpoort 15.00 uur

Sopraan Johannette Zomer presenteert rond Internationale Vrouwendag Tranen van Maria, een multidisciplinaire voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden.

Vele componisten hebben het op muziek gezet, niemand deed het zo indringend en ontroerend als Pergolesi: het Stabat Mater. Een middeleeuws gedicht over het lijden van Maria om haar gekruisigde zoon. Deze muziek is de ruggengraat van het concert, en tussen de delen door hoort u een palet aan vooral door vrouwen geschreven muziek. Zoals een gezang van Hildegard von Bingen, en op vrouwen geïnspireerde Arabische en Sefardische liederen. Maar ook hoort u een Cantiga de Santa Maria, uit de grootste verzameling lofliederen van de westerse middeleeuwse literatuur. Een hedendaagse Cantiga wordt speciaal voor dit concert geschreven door de Australische componiste Kate Moore.

Tijdens de voorstelling zal theatermaker Alisa Cuuna, een jonge vrouw van Roma-afkomst, haar verhaal maar ook dat van andere vrouwen laten zien. Ook treedt er een speciaal voor dit project samengesteld vrouwenkoor op. Het koor zal aan een paar delen van het Stabat Mater meewerken, alsook aan de middeleeuwse en hedendaagse Maria-lofzangen.

Johannette Zomer – sopraan
Cécile van de Sant, mezzosopraan
Rolinha Kross – sefardische zang
Tis Marang – gitaar
Alisa Cuuna (Italië/Roma)– theatermaker, verhalenverteller
Rojin Hassan (Syrië)– Arabische zang
Jaber Fayad (Syrië) – ud
Saffraan – Ritueel Drumtheater
Eritrese Dansgroep o.l.v. Saron Tesfahuney (Eritrea)

PA’dam en ZAZ Vrouwenkoor o.l.v. Maria van Nieukerken
Tulipa Consort: Elisabeth Ingenhousz, Ana Vasic, Marc Cooper en Remy Baudet, viool; Ruben Sanderse, altviool; Anne-Linde Visser, cello; Tis Marang, bas; Vincent van Laar, orgel

 

Gegevens

Begin:
29 februari 2020
Einde:
8 maart 2020