Klaas Stok

Orgel, ZAZ projectkoor

Klaas Stok

Klaas Stok won verschillende hoofdprijzen op verschillende nationale en internationale improvisatie en interpretatieconcoursen. Zo was hij 1e-prijswinnaar van het orgelconcours te Leens en van het internationale Dollardfestival, won hij het improvisatieconcours te Bolsward en te Neurenberg (Johann Pachelbelpreis) en was hij finalist van het Schnitgerconcours en van het improvisatieconcours te Haarlem.   Hij maakte opnames voor radio, televisie en CD, onder meer met orgelopnames in Tsjechië. Als concerterend organist gaf hij concerten in binnen- en buitenland, onder meer in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Tegenwoordig is hij als (stads)organist werkzaam te Zutphen. Hij is daar vaste bespeler van het beroemde BADER-orgel in de St. Walburgiskerk. Hier bracht hij een bloeiende concertserie tot stand, met orgelconcerten, koorconcerten, muziektheater-producties, marktconcerten, wandelconcerten en koor/orgelvespers.

Daarnaast is Klaas Stok een van de toonaangevende koordirigenten van Nederland. Zijn repertoire strekt zich uit van de renaissance tot eigentijdse muziek. Hij is werkzaam bij verschillende professionele koren in Nederland en daarbuiten. Sinds 1993 is hij werkzaam bij het Nederlands Kamerkoor, wisselend als koorleider en freelance dirigent. Ook is hij dirigent en artistiek leider van Consensus Vocalis. Sinds 1 maart 2015 is hij daarbij koorleider van het Groot Omroepkoor.  En met ingang van het concertseizoen 2018-2019 wordt hij de nieuwe chef-dirigent van het NDR Chor in Hamburg.

Klaas Stok – Organ, Festival Choir

As an organist, Klaas Stok has won many prizes at national and international level, including First Prizes in the Leens SGO Organ Competition and Dollard International Festival, the Bolsard improvisation competition and Johann Pachelbel Prize in Nuremberg. He has made CD, radio, and television recordings, and performed internationally.

As city organist in Zutphen he plays the famous BADER organ in the Walburgis Church, where he has brought a flourishing concert series into being.

Klaas Stok is also one of the leading choir directors in the Netherlands, with a repertoire spanning from the Renaissance to contemporary music. Since 1993 he had worked as choir director and conductor at the Dutch Chamber Choir (Nederlands Kamerkoor), and is also conductor and artistic director of Consensus Vocalis. Since 2015 he is also choirmaster at the Groot Omroepkoor and will take up the position of principal choir director of the NDR choir in Hamburg in 2018.