Tranen van Maria

2021

 

Sopraan Johannette Zomer presenteert rond Internationale Vrouwendag Tranen van Maria, een multidisciplinaire voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden.

 

Concerten:

27 februari 2021, Hanzehof Zutphen, 20.00 uur, kaartverkoop start het najaar

 

Informatie onder voorbehoud

Vele componisten hebben het op muziek gezet, niemand deed het zo indringend en ontroerend als Pergolesi: het Stabat Mater. Een middeleeuws gedicht over het lijden van Maria om haar gekruisigde zoon. Deze muziek is de ruggengraat van het concert, en tussen de delen door hoort u een palet aan vooral door vrouwen geschreven muziek. Zoals een gezang van Hildegard von Bingen, en op vrouwen geïnspireerde Arabische en Sefardische liederen. Maar ook hoort u een Cantiga de Santa Maria, uit de grootste verzameling lofliederen van de westerse middeleeuwse literatuur. Een hedendaagse Cantiga wordt speciaal voor dit concert geschreven door de Australische componiste Kate Moore.

Johannette Zomer – sopraan
Cécile van de Sant, mezzosopraan
Rolinha Kross – sefardische zang
Tis Marang – gitaar
Rojin Hassan (Syrië)– Arabische zang
Jaber Fayad (Syrië) – ud
Saffraan – Ritueel Drumtheater

PA’dam en ZAZ Vrouwenkoor (onder voorbehoud) o.l.v. Maria van Nieukerken
Tulipa Consort: Elisabeth Ingenhousz, Ana Vasic, Marc Cooper en Remy Baudet, viool; Ruben Sanderse, altviool; Anne-Linde Visser, cello; Tis Marang, bas; Vincent van Laar, orgel

Saffraan: Irmgard Cottaar, Barbara Loen, Sahaja Pragt

 


Foto Hans Nijs