In de week van de Zomer Academie start ook de World Press Photo Zutphen in de Walburgiskerk. World Press Photo organiseert jaarlijks ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd. Na de wedstrijd worden de foto’s bijeengebracht in een reizende expositie die door meer dan een miljoen mensen in 40 landen wordt bekeken. Van 6 t/m 29 juli strijkt de WPP neer in Zutphen.

Let op: Tijdens de concerten van de Zomer Academie die in de Walburgis plaatsvinden kunt u niet de tentoonstelling bekijken. Dit kan alleen tijdens de openingstijden van World Press Photo Zutphen. Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Wilt u graag foto en muziek combineren? Als u op zondag eind van de middag de tentoonstelling bezoekt kunt u aansluitend luisteren naar het slotconcert van de Zomer Academie om 17.30 uur. De muziek is speciaal uitgezocht bij de nogal intense sfeer van de foto’s van dit jaar; Actus Tragicus BWV 106.

Tentoonstellingsperiode: vrijdag 6 tot en met zondag 29 juli 2018.

Openingstijden: maandag: 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur, zondag: 13.00 tot 18.00 uur.

Lees hier meer over World Press Photo Zutphen